Leermomenten creëren door middel van trainings-acteren

Het vastleggen van de rollenspellen om er later op terug te kijken.

Trainings-acteren is een interactie tussen deelnemer(s) van een specifieke training en een trainings-acteur. Door middel van een rollenspel worden er onder leiding van een trainer casussen gesimuleerd om van te leren.

Trainings-acteren wordt onder andere ingezet bij specifieke beroepsopleidingen zoals defensie en de nationale politie, maar ook voor hulpverleners in de psychiatrie, baliemedewerkers bij verschillende instanties en bijvoorbeeld ambulance- en ziekenhuis personeel. Trainings-acteren is een interactieve en unieke manier van leren.

Het is van groot belang om in een veilige vooropgezette leersituatie deelnemers te laten wennen aan stressvolle situaties waar ze in het werkveld mee te maken krijgen. Ik richt me trainings-acteren op beroepsgroepen waarbij geweld en agressie alledaags zijn en het trainen van zelfvertrouwen en weerbaarheid van (levens)belang is.

De rol als trainer

Als trainer heb ik de leiding over het rollenspel, de training-acteurs en de deelnemers. Ik bespreek samen met de trainingsacteur(s) de context en casussen van het rollenspel, begeleidt de deelnemer(s) in hun leerervaring en grijp in waar nodig is.

Verschillende vormen van feedback en instructie worden hierbij gebruikt, afhankelijk van de leersituatie en het gewenste resultaat. Ik gebruik hierbij mijn eigen ervaring, kennis en vaardigheden voor de ontwikkeling van de deelnemers van de specifieke vooropgezette leersituatie. 

Het is belangrijk voor de deelnemers van de training om een positieve leerervaring op te doen. Soms komt het voor dat een deelnemer zijn training of examen niet voldoende afrondt omdat er niet is gehandeld volgen protocol of volgens de gegeven feedback / instructies.Trainings-acteren onder leiding en toezicht van een gespecialiseerde Trainer

Verzet bij een aanhouding, eerst verbaal, daarna fysiek.

De rol als trainings-acteur

Als trainingsacteur ben ik dienstbaar aan de begeleidende trainer en aan de deelnemer(s) van de specifieke training. Ik handel volgens vooraf besproken instructies van de trainer en reageer op het gedrag wat de deelnemer laat zien Ik geef, afhankelijk van het type training, achteraf feedback over het effect van het gedrag van de deelnemer en vertel wat het bij mij als trainings-acteur teweeg heeft gebracht.  

Ik ben ingezet als trainings-acteur bij trainingen, assessments, tussentijdse toetsen en examens. Mijn favoriete rollen zijn het spelen van situaties waarbij ik een lastige persoonlijkheid in een verbale en/of fysiek agressieve casus simuleer. Ook het spelen van ontoerekeningsvatbare cliënten of onhandelbare individuen zijn rollen die ik vervul.

Schakel mij in als Trainer of Trainings-acteur.

Voor vragen of meer informatie over de mogelijkheden van 
Trainings-acteren, neem contact met me op via het onderstaande formulier.