Tijdens de reis naar mijn onderliggende roots in Ierland heb ik een kijkje genomen in de nieuwe Straight Blast Gym van John Kavanagh. De gym heeft als bijnaam ”The Monster”. Straight Blast Gym Ireland is een mixed martial arts academy gevestigd in Dublin, Ierland. Het wordt gerund door John Kavanagh en maakt deel uit van Straight Blast Gym International. De gym heeft verschillende Ultimate Fighting Championship-vechters geproduceerd zoals Conor McGregor, Artem Lobov en James Gallagher. Ik kan jullie vertellen dat dit de grootste en mooiste trainings-locatie is die ik ooit heb bezocht. Wat een droom om te trainen. Van de kooi tot aan gewichten, van de bokszakken tot aan de grondmatten is echt alles in grote getale aanwezig. Een enorm vriendelijke sfeer en leuke ontvangst door de medewerkers van Straight Blast Gym.

Van Brazilian Jiu Jitsu tot aan Muay Thai, van Judo tot aan worstelen en boksen, je kunt met een lidmaatschap aan elke training meedoen. Ook strenght en conditioning en verschillende specifieke work-outs voor jong en en oud zijn hier aan de orde. Eigenlijk een paradijs voor elke (vecht) sport liefhebber en beoefenaar. Geen wonder dat hier de beste atleten ter wereld rondlopen. Helaas heb ik John zelf en Conor niet kunnen spotten, wel heb ik ik James Callagher zien opwarmen. Ik heb gelijk in de sportshop een SBG rashguard aangeschaft om bij mijn gym in Nederland op te kunnen scheppen over mijn bezoekje aan SBG. Enorm veel inspiratie opgedaan qua techniek, denkwijze en de benadering voor de training van de kinderen. Erg leerzaam voor mijn weerbaarheidslessen. Ik kom zeker nog eens terug!

In dit filmpje een inzage in het publiek van de gym en in de denkwijze en trainingsdoeleinden van John Kavanagh. Win or Learn!

Enkele quotes uit het boek Win or Learn van Coach John Kavanagh:

“When you have confidence in the physical side of things, you become more confident in the non-physical. You” Zo is het maar net. Waar zelfvertrouwen komt van binnenuit! Het gaat om wat je uitstraalt, mensen zien hoe je je voelt. 

“Only those who never stand up, never fall down.” Ik zeg altijd, als je het gewoon doet heb je het tenminste geprobeerd! De meeste mensen blijven een toeschouwer in het leven en zullen nooit zelf de stoute schoenen aantrekken om het te doen, maar hebben wel commentaar op de mensen die het wel doen. Of dat wat je doet of gaat doen nu wel of niet goed gaat, je hebt sowieso gewonnen alleen al omdat je het doet. Het maakt dan dus ook niet uit wat de uitkomst zal zijn, het is in ieder geval winnen of leren met een mooie ervaring erbij.

“Bullies are like predatory animals. They can sense when somebody is, or is not, going to be an easy target. We aim to make sure that our kids stand tall and exude confidence.” Een mooie quote die het belang van zelfverdediging en weerbaarheidstraining op scholen benadrukt!

Ja klopt ik heb twee verschillende sokken aan op de holy mats waar oa Conor Mcgregor, Gunnar Nelson, Peter Qualley en James Gallagher hebben getraind.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *