Van mijn studenten heb ik een star certificate gekregen. Dit is een van de meest bijzondere cadeaus die ik heb mogen ontvangen in mijn carrière als docent. Het is een fysiek certificaat met een unieke code. Deze code is het online sterrenregister in te voeren om zo je plek in het heelal te kunnen bewonderen. Super uniek! Het cadeau komt dan ook van een hele bijzondere groep studenten die ik fysiek nog heb leren kennen voor en digitaal tijdens de eerste corona lockdown in maart 2020.

Zoals jullie vast nog kunnen herinneren was de eerste lockdown een one of a kind gebeurtenis waar niemand eerder mee te maken heeft gehad. Van de gezelligheid met een groep in een klaslokaal naar een solo plek achter de computer. Voor een ieder even wennen en niet altijd even prettig. Toch heeft deze groep studenten het voor elkaar gekregen om positief te blijven en hard door te werken aan verschillende opdrachten. De opdrachten die we hebben gemaakt hadden een persoonlijk karakter. Door het uitwerken van de opdrachten leerde je jezelf, en bij het durven van het (online) presenteren van de opdrachten ook de ander in de groep kennen. Dit was af en toe een behoorlijk confronterende en emotionele maar ook zo belangrijke les. Het zorgde voor een bijzonder groepsgevoel die ons het gevoel gaf zorgde dat we niet alleen waren in de tijd van een solo quarantaine. Ik heb enorm veel mogen leren van de persoonlijke verhalen van de studenten die een enorme indruk op me hebben achtergelaten. Stuk voor stuk ijzersterke personen die na een tegenslag (of meerdere tegenslagen) in hun leven niet hebben opgeven, gewoon weer opstaan en doorgaan. De ware aard van een strijder! Enorm inspirerend en leerzaam.

Bedankt o.a. Anton, Eline, Danique, Danielle, Sophia, Carlyn & Myriam

Alsof het sterrencertificaat nog niet genoeg was, heb ik ook nog een set bokshandschoenen gekregen. Deze set zit nu standaard in mijn sporttas. Nogmaals bedankt allemaal!

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *